Izoliramo vam vašo hišo, da bo v njej pozimi toplo, poleti pa hladno.

Izolacija je eden izmed najpomembnejših dejavnikov za udobje in varčnost stanovanj skozi celo leto.

Osnovni namen izolacije je povišanje udobnosti bivanja v Vašem stanovanju. Vaše  prostore ščiti pred nezaželenim prekomernim ohlajanjem in segrevanjem. S tem zmanjšuje stroške, ki nastajajo z ogrevanjem in ohlajanjem prostora, ščiti pred vplivom prekomernega hrupa in vremenskimi vplivi, ter mogoče najpomembneje – Vaša neprimičnina bo “dihala”.

izolacija1

Izolacija ščiti nepremičnine pred vremenskimi vplivi in toplotnimi izgubami, hkrati pa dovoljuje prehod vodne pare, kar je pogoj za dolgo življensko dobo tako nepremičnine kot tudi fasadnega sistema. Je idealna za katerikoli način ogrevanja, gre pa za hvaležno naložbo, ki se sčasoma povrne in tekom časa ustvarja nov prihranek.

Pri ogrevanju in hlajenju izoliranih prostorov varčujemo z energijo, kar pomeni manjšo in učinkovitejšo porabo. Izolacija zmanjša toplotno prepustnost zunanjih sten, kar omogoča prostorom, da lažje in dalj časa ohranjajo iste temperature.

V hladnih dneh nam izolacija prihrani pri stroških ogrevanja, v toplejših dneh pa nas ščiti pred neudobjem vročine ter zmanjšuje porabo klimatskih naprav. Vgradnja izolacijskega sistema je smiselna tako iz varčevalnega kot tudi iz ekološkega vidika. Pri ogrevanju prostorov porabimo bistveno manj kurjave, kar zmanjša izpuste škodljivih snovi v ozračje, kdaj pa se pojavi priložnost, da nam s prihrankom goriv prihrani tudi neugodje polnjenja sistema za ogrevanje.

izolacija2

Izolacije lahko ob pravilni izvedbi in izbiri materiala znižajo porabo energije čez 40 odstotkov. Izolacija je tudi dober vpijalec zvoka, ki pripomore k zmanjšanju prenosov hrupa skozi zidove, in naredi domače ali delovno okolje tišje in bolj sproščujoče. Tudi sama izvršba izolacije je precej nemoteča in ne potrebuje posegov v notranjih prostor.

Vašim nepremičninam dvigne tržno vrednost in jih zavaruje pred neugodnimi atmosferskimi vplivi kot naprimer zmrzovanje in sončno sevanje, kar jim poveča življensko dobo. Izbira pravilne vrste in debeline izolacije Vam zagotovi subvencijo iz eko-sklada Slovenije.