Vgradimo vam najbolj optimalen ogrevalni sistem s katerim boste prihranili!

Ogrejte se z nami!

Ogrevanje je eden ključnih elementov za udobnost naših nepremičnin. Objekte in našo lastnino varuje pred škodljivimi vplivi (kot je naprimer zmrzovanje in vlaga), nam pa nudi ugodje bivanja v toplih prostorih v mesecih, ko so zunaj nižje temperature.

Redkokateri objekti so dandanes popolnoma neogrevani, pomembno pa je, da je malo od teh ogrevanih objektov ogrevanih gospodarno. Veliko objektov je še vedno ogrevanih na plin in naftne derivate, kar z današnjimi cenami kuriv iz dneva v dan postaja stroškovno bolj neugodno. Taka vrsta ogrevanja pa je tudi škodljiva za okolje in zdravje, saj pri izgorevanju nastajajo razne škodljive snovi, ki jih nato izpustimo v našo okolico in ozračje.

Modernejše oblike ogrevanja so veliko bolj gospodarne, okolju prijazne, zanesljive, udobne in ugodne. Vedno več ljudi se dandanes odloča za ogrevanje s sistemi, ki delujejo na obnovljive vire energije, kot sta naprimer biomasa in sončna energija, za njih pa se odločajo tako iz ekoloških kot tudi iz finančnih razlogov.

ogrevanje1

Meritve namreč kažejo, da lahko v nekaterih primerih za ogrevanje prostorov pri prehodu iz kurilnega olja na druge modernejše vrste ogrevanja znižamo stroške za kar 50%, v nekaterih primerih pa so te številke celo višje.

Ogrevanje pride do izraza predvsem v dobro izoliranih prostorih. Namen izolacije je zmanjšanje  uhajanja toplote skozi zidove in strop, kar omogoča lažje ohranjanje stalne in ugodne temperature v prostorih in olajša delo sistemu ogrevanja in s tem manjšo porabo energije. Pravilno izvedena izolacija Vam lahko zniža stroške ogrevanja tudi do 40% ne glede na vrsto ogrevanja prostorov, prihranek pa se pozna tudi v toplejših obdobjih, ko objekte ohlajamo.