Leta investicij in razvoja peči na biomaso so prinesla presenetljive rezultate.

 

Peči na pelete so napredovale v peči, ki imajo enega izmed najboljših izkoristkov energije. V primerjavi s kurilnim oljem se stroški ogrevanja zmanjšajo vsaj za 50%. Zato to so tudi ene izmed najbolj uporabljenih peči v svetu.

Vaša investicija v kotel na pelete se po ocenah povrne v približno 3-4 letih (odvisno od večih dejavnikov npr. velikosti prostora, cene pelet,izolacije… ). Peči združujejo enostavnost uporabe sistema ter uporabo cenovno ugodnega kuriva, katerega poraba je dobro kontrolirana.

Peči imajo avtomatičen nadzor vžiga in regulacije,  ki ves čas nadzira temperature dimnih izpustov, podtlaka v kurišču in temperature zraka, kar vedno doseže optimalno izgorevanje kurjave, hkrati pa močno omejuje izpust škodljivih snovi v okolje ter nastajanja odpadnih snovi pri izgorevanju.

Sodobne peči imajo lepše oblikovan design z preprostim vzdrževanjem, ponašajo pa se z zanesljivostjo delovanja, avtomatizacijo, ter omogočajo močan prihranek pri letnem strošku ogrevanja. Sodobni materiali Vam jamčijo dolgo življensko dobo kotlov ter nezahtevno vzdrževanje.

peci na pelete 1

Kotli so produkt sodobne tehnologije, ki izpolnjuje vse zahteve okoljevarstvenih predpisov, kot tudi zahteve uporabnika. Imajo nizek izpust emisij in škodljivih plinov pri različnih kakovostih pelet, kar jim da okoljevarstveni značaj.

Avtomatičen vžig in samodejno nalaganje pelet skrbita za odlično udobno uporabniško izkušnjo. Oblika peletov je standardizirana, to pomeni, da lahko kurimo peč na katerokoli vrsto pelet, saj so vsi enake velikosti. To omogoča peči avtomatski vžig in samodejno nalaganje, uporabniku pa omogoča, da si lahko enostavno nastavijo ugodne temperature v stanovanjih, ki jih sistem sam vzdržuje.

Peleti so izdelani iz odpadnega lesa ali ostankov pri predelavi lesa v lesni industriji. To pomeni, da za izdelavo ni bilo namensko podrtih dreves, razen v primeru, ko gozdarji občasno v sodelovanju s peletno industrijo odstranjujejo suha in odmirajoča drevesa, ki v vsakem primeru predstavljajo veliko nevarnost gozdnih požarov in ovirajo zdrava drevesa pri rasti.

peci na pelete 2

Peleti so 100% naravni, brez škodljivih dodatkov in kemikalij. Večina peletov je narejena iz čiste žagovine in ostankov pri predelavi lesa, ki bi jih drugače zavrgli, njihov izvor pa omogoča trajno nizko ceno na tržišču. Kurjenje lesnih peletov v peči z visokim izkoristkom je čistejše od naravne organske razgradnje in trohnenja lesa v gozdu.

Sodobna oblika in design, preprosto vzdrževanje, zanesljivost delovanja ter prihranek. To so lastnosti, ki najbolje predstavijo naše peči na pelete.