Ogrevajte se z naravo

 

Peči na sekance so eden izmed najbolj okolju prijaznih načinov ogrevanja na biomaso, hkrati pa so sodobne peči tudi zelo uporabniku prijazne in enostavne za uporabo.

Poleg prijaznosti do okolja in enostavnostjo uporabe pa se peči na sekance ponašajo predvsem z gospodarnostjo, saj so najugodnejši sistem za ogrevanje glede na trenutne cene kurilnih mas.Imajo tudi enega največjih izkoristkov biomase in hkrati enega izmed najmanjših izpustov škodljivih snovi v ozračje.

peci na sekance1

Les je obnovljiv vir, v Sloveniji pa imamo veliko površino gozdov, ki ustvarjajo ogromne količine kurilnega mase.

Sekanci so narejeni iz biomase iglavcev in listavcev, večinoma jih pridobivajo iz lesa smrek, bukev in hrasta. So majhni, strojni drobljeni kosi iz lesa slabše kvalitete, stranskih proizvodov ter že odsluženega lesa, kar pomeni, da z našim ogrevanjem ne posegamo v zdravo naravo. Sekancev ne obdelujejo z kemikalijami in škodljivimi snovmi, zato so izpusti v okolje nenevarni.

 

Leta izkušenj proizvajalcev in vgradnja najbolj kakovostnih materialov, pogonov,  ter na obrabo praktično neobčutljive izgorevalne komore zagotavljajo dolgo življensko dobo peči in maksimalen izkoristek in prihranek pri ogrevanju.

Sodobne peči na sekance nam nudijo še dodatno udobje avtomatskega vžiga, podajanja sekancev, avtomatskega odstranjevalca prahu, pepela, čiščenje kotla, kompakten design in številne izboljšave, ki ogrevanje objektov bistveno poenostavijo za uporabnika in mu prihranijo prostor.

peci na sekance2

Peči na sekance se priporoča predvsem v večjih objektih, ki potrebujejo večje količino moči in večje porabe energije. Nekatere peči Vam omogočajo uporabo različnih biomas za kurjenje, kar omogoča lažje in bolj udobno gospodarno kombinirano ogrevanje nepremičnin.

Dodatno prednost prinašajo še posebej lastnikom gozdov, saj jim peči na sekance omogočajo uporabo lastne kurjave in s tem večji prihranek pri nabavi in transportu kurjave.

Peči na sekance  priporočamo vsem, ki želite poleg okolju prijaznega ogrevanja z biomaso še prihranek in maksimalni izkoristek za nizko ceno.