Talno gretje je zdravju najbolj ugoden način ogrevanja prostora. Je investicija, ki se nam tekom časa povrne in se obrne v prihranek.

Priporočamo ga v vseh dobro izoliranih prostorih, še posebej v prostorih s položenimi ploščicami.

Nizkotemperaturni sistemi ogrevanja so upravičeno precej uveljavljeni že iz časa rimljanov.Glede na način oddajanja toplote se bistveno razlikujejo od radiatorskega ogrevanja.

Pri talnem gretju topla ogrevalna voda, ki kroži po ceveh v tleh, oddaja toploto estrihu, ta nato oddaja veliko večino toplote v prostor s sevanjem, minimalni del pa gre v konvekcijo(kroženje zraka v prostoru).  To vodi donižje porabe energije in s tem nižje stroške ogrevanja.

talno ogrevanje 1

Ker je grelna površina veliko večja kot pri radiatorjih, je lahko temperatura tal nastavljena na nižje temperature. Gibanje zraka v prostoru je minimalno, zato je tudi kroženje prahu, pršic in umazanije po prostoru manjše, kar izboljša higieno v Vašem domu.

Ogrevana površina ploščic ima zaradi toplote nižjo relativno vlažnost, kar omejuje razvoj in razmoževanje nekaterih nezaželenih organizmov na tleh, medtem pa ima zrak prostora zaradi nižjih temperatur višjo relativno vlažnost. To ugodno vpliva na dihalne poti in kožo.

Talno ogrevanje nudi večje udobje ter prijetnejšo temperaturo pri dotiku s tlemi. Omogoča nastavitev nižje temperature prostora, saj se toplota dviguje od nog proti stropu, kar nam nudi prijetno in enakomerno porazdelitev temperature in povzroča občutek toplote v prostoru.

talno ogrevanje 2

Ker je talno ogrevanje varčnejše od klasičnega načina ogrevanja, se to odraža v nižjih emisijah CO2 v ozračje, kar naredi vaše ogrevanje bolj okolju prijazno.

Pri odločitvi za talno ogrevanje dosežemo tudi večji izkoristek uporabne površine, saj nas ogrevajo tla in ne potrebujemo zunanjih grelnih površin, kar nam prihrani precej prostora.

Talno gretje se priporoča predvsem na površinah, kjer so položene ploščice, vendar pa to ni omejitev. Ogrevamo lahko tudi površine s parketom, laminatom in kamnom, vendar pa se morate pred odločitvijo pozanimati, če je površina vaših tal primerna za talno gretje.

Vgradnja talnega gretja je pomembna in ugodna investicija tudi za Vaše nepremičnine, saj jim vgrajen sistem dvigne tržno vrednost.